Спорт

Надал о стању у којем се налази: И Новак је моја генерација, али...

Један од најбољих тенисера свих времена готово извесно игра своју последњу сезону у професионалној каријери
Надал о стању у којем се налази: И Новак је моја генерација, али...Getty © Irina R. Hipolito/Europa Press Sports/Contributor

Шпански играч Рафаел Надал осврнуо се на учинак Новака Ђоковића када је упитан да прокоментарише велике успехе младих асова Јаника Синера и Карлоса Алкараза.

Синер и Алкараз су експлодирали у претходних годину и по дана, дошли до самог врха и највећи су изазивачи за трон који и даље чува Ђоковић.

За то време, Надал не успева да се врати у жељену форму након дуге паузе због повреде, a осврћући се на учинак младих играча, није заборавио и оне старије.

"Не знам шта да кажем, немам идеју", почео је Рафа.

"Наравно да су они сјајни играчи, али истовремено, ако све то ставимо у другу перспективу, Новак Ђоковић је освојио три од четири гренд слема и играо у још једном финалу. Он је неко из моје генерације. Ипак, они раде задивљујуће ствари."

Он је додао да играчи старије генерације и даље показују висок такмичарски ниво у дуелима са младим шампионима.

"Играчи моје и сличних генерација, можда имају мало боље бројке, али сличан је ниво на којем смо ми били дуго времена. И даље имају много успеха. Тенис, истина, има нове узбудљиве шампионе, али истовремено, ствари се нису промениле тако много."

"Бик са Мајорке" један је од највећих бораца у историји спорта, освојио је 22 гренд слема и од њега се увек очекује највиши ниво.

"Мислим да се људи надају да ће се код мене све решити и да ћу наставити. Увек сам био позитиван. Миран сам, нисам очекивао превелике ствари. Све је некако природно, смирено. Изаћи ћу на терен, играти, покушати да се забавим, на месту на којем сам одувек имао велике изливе љубави и подршке, а ако желе да ураде нешто, урадиће. Ништа не морају да ми докажу, дали су ми довољно подршке током каријере", закључио је Надал.

image
VV inauguration
banner