Спорт

Дончићев час кошарке у Лос Анђелесу - брутални Лука донео Даласу меч лопту

Кошаркаши Даласа стигли су надомак пласмана у полуфинале Западне конференције, пошто су у Лос Анђелесу савладали домаће Клиперсе 123:93
Autor: YouTube / FreeDawkins

Убедљив тријумф Мавериксима је донео вођство од 3-2 у серији која се игра на четири победе, а поново је у центру збивања био невероватни Лука Дончић.

Словенац је са 35 поена, седам скокова и 10 асистенција предводио тим из Тексаса до изузетно важног "брејка" на гостовању у Калифорнији којим је његов тим сада фаворит да прође даље.

Дончића је пратио Макси Клебер са 15 поена, док су Кајри Ирвинг и Џејден Харди додали по 14. Са друге стране, у тиму Клиперса ништа није функционисало како треба па су на крају забележили пораз од чак 30 поена разлике.

Ивица Зубац и Пол Џорџ су убацили по тек 15 поена, док је Норман Пауел додао 14, а са тек 37 одсто убачених шутева на нивоу читавог тима било је јасно да Клиперси тако не могу да стигну до тријумфа.

Следећи меч је на програму у ноћи између петка и суботе, а Далас ће бити домаћин на свом паркету. Уколико тријумфују пласираће се у наредну рунду где већ увелико чека први носилац, Оклахома.

image