Спорт

"Досадни сте с Јокићем - Србија нема план Б ако не буде играо на Олимпијским играма"

Селектор кошаркашке репрезентације Србије говорио је о Николи Јокићу, али и Василију Мицићу
"Досадни сте с Јокићем - Србија нема план Б ако не буде играо на Олимпијским играма"Getty © picture alliance / Contributor

Кошаркашка репрезентација Србије овог лета ће наступити на Олимпијским играма у Паризу, а још увек није познато да ли ће у националном тиму бити и Никола Јокић.

Селектор "орлова" Светислав Пешић открио је да "нема план Б" у случају да фаворит за освајање нове МВП награде НБА лиге не буде на располагању.

Србија ће 28. јула играти први меч на Играма и то против САД, а Пешић је коментарисао питања о Јокићу и његовом могућем наступу.

"Јавно мњење и вас медије највише занима хоће ли Јокић да игра. Већ сте досадни са тим. Наравно да је важно ко ће да игра. Можеш планове да правиш, али мораш да имаш аргументе, а најважнији аргументи су играчи способни да уложе сву менталну и физичку снагу и да буду здрави. Већина лига завршава се у трећој недељи јуна. Ако Денвер оде у финале играће негде до 20. јуна, ми припреме почињемо 17. јуна. Резултати се траже, аутоматизам не постоји. Кажеш шта желиш и стигнеш до циља, мораш да се припремиш", рекао је Пешић у интервјуу за "Новости".

Уколико Јокић не буде играо, све се мења у игри нашег националног тима.

"Нема 'плана Б. Са Јокићем је другачији план и напада и одбране. Међутим, тренери су на све спремни, ништа не сме да их изненади", додао је Пешић.

Осврнуо се и на одлуку Василија Мицића да се опроба у НБА лиги.

"Логична одлука једног врхунског спортисте. Не због тога што је он био првак Европе па иде у НБА да мало види како је тамо. То су изазови који привлаче врхунске кошаркаше. Васа је све постигао огромним радом и пожртвовањем, није му баш увек судбина била наклоњена. Било је ту и повреда, борбе за статус. Наравно, и сви клубови за које је играо помогли су му да таленат претвори у квалитет. Неки више, неки мање. Чим је добио више минута, показао је да може равноправно да игра са НБА играчима", закључио је Пешић.

image