Спорт

Јокић након елиминације Лејкерса: Створили смо традицију да се не предајемо, једва чекам Минесоту

Српски кошаркаш Никола Јокић, након проласка у полуфинале плеј-офа Западне конференције, изјавио је да се његови саиграчи ниједног тренутка нису предавали и да су заслужено дошли до победе над Лејкерсима
Јокић након елиминације Лејкерса: Створили смо традицију да се не предајемо, једва чекам МинесотуGetty © Ronald Martinez

Иако су "језераши" претили да потпуно закомпликују серију, Денвер је успео да одбије налет и дође до четврте победе у пет мечева са тимом из Лос Анђелеса.

Денвер је тако другу сезону заредом, избацио Лејкерсе у плеј-офу Западне конференције НБА лиге.

Након меча, српски кошаркаш Никола Јокић, похвално је причао о свом тиму и саиграчима.

"Била је ово тешка утакмица. Они су хтели да дођу до победе и продуже серију, а ми да је затворимо. Интересантна, занимљива утакмица, а победа је на крају најважнија", рекао је Јокић после меча.

Никола је истакао значај тимског духа екипе из Колорада.

"Верујемо једни другима и вероватно је то разлог због којег побеђујемо. Не предајемо се. Од када сам дошао овде, то је традиција. Губили смо сваку утакмицу, а на крају побеђивали. Знамо шта треба да урадимо, незгодни смо и знамо шта је циљ", рекао је момак из Сомбора.

Наредни ривал Денвера је екипа Минесоте, која је у четири меча "почистила" Финикс сансе.

"Биће тотално другачија него против Лејкерса, али је једва чекам. Моје тело мисли да је пет дана одмор, то није добро", рекао јеЈокић.

Србин се и нашалио на број играча Денвера који су се пожалили на повреде претходних дана.

"У ствари, ми сви хоћемо да причају о нама као да смо чврсти, зато играмо. Хоћемо да мисле да смо повређени, посебно Минесота", нашалио се Јокић.

"Мареј? Ма, измислио је ту повреду и успело је. Шалим се, знао сам да ће играти, иако нисам причао са њим о томе. Знам да хоће да игра важне утакмице, па и ако није шутирао сјајно, важно је како је завршио утакмицу. Лакше погађа тешке шутеве, него лаке. Воли те моменте, ситуације и убеђен сам био да ће постићи кош", рекао је српски кошаркаш.

image