Спорт

Почиње расплет у Суперлиги - Звезда против ТСЦ-а може и до титуле, Партизан против Војводине

Фудбалери Црвене звезде у 33. колу Суперлиге Србије на свом терену дочекују екипу ТСЦ-а, а у случају повољних резултата црвено-бели би могли и да обезбеде освајање нове титуле. Црно-бели играју у Хумској против Војводине, а први пут ће као самостални тренер екипу предводити Алберт Нађ
Почиње расплет у Суперлиги - Звезда против ТСЦ-а може и до титуле, Партизан против Војводине© Dusan Milenkovic/ATAImages

Црвена звезда надомак је освајање 35. титуле националног шампиона у клупској историји, а екипа Владана Милојевића могла би да је обезбеди већ после 33. кола, у зависности од резултата два меча у Београду.

Црвено-бели од 19 часова на стадиону "Рајко Митић" играју против ТСЦ-а, али ће пре тога гледати меч у Хумској, у којем се састају Партизан и Војводина (16.55).

Звезда има 11 бодова предности у односу на "вечитог" ривала, на пет кола до краја првенства, па до титуле могу већ у 33. колу, у два сценарија.

Први сценарио је да Црвена звезда савлада ТСЦ на "Маракани", а да Партизан не победи Војводину, чиме би црвено-бели четири кола пред крај сезоне имали 13 или 14 бодова више од вечитог ривала.

Други сценарио је да Црвена звезда ремизира са ТСЦ-ом, а да Партизан изгуби од Војводине, чиме би предност износила 12 бодова, а с обзиром на чињеницу да су црвено-бели плеј-оф дочекали као првопласирани, те да се то гледа испред међусобног скора и гол разлике, шампионска трка би била решена.

Партизан ће против Војводине играти са новим тренером на клупи - Алберт Нађ наследио је Игора Дуљаја, после серије од четири пораза, па ће некадашњи фудбалер први пут водити екипу као самостални тренер.

Истина, Нађ је пре два кола имао "генералну пробу", пошто је предводио црно-беле у 173. "вечитом" дербију, пошто је Дуљај био суспендован због нагомиланих жутих картона.

Партизан бежи ТСЦ-у четири бода, а друго место на табели доноси квалификације за Лигу шампиона наредне сезоне.

Звезда након ТСЦ-а игра са Младости (гостовање), Радничким 1923 (код куће), Напретком (гостовање) и Чукаричким (код куће).

Партизан после Војводине очекују сусрети против Напретка (гостовање), Младости (код куће), Чукарички (гостовање) и Радничког 1923 (код куће).

У осталим утакмицама 33. кола плеј-офа Суперлиге Раднички у Крагујевцу дочекује екипу Младости, док на Бановом брду играју Чукарички и Напредак.

image