Спорт

Дончић и Ирвинг одвели Далас у полуфинале Запада

Тандем Меверикса поново заблистао и донео одлучујући тријумф франшизи из Тексаса
Дончић и Ирвинг одвели Далас у полуфинале ЗападаGetty © Ron Jenkins / Stringer

Кошаркаши Даласа пласирали су се у полуфинале плеј-офа Западне конференције пошто су са 4-2 елиминисали Лос Анђелес клиперсе.

Далас је на свом паркету у шестој утакмици тријумфовао резултатом 114:101 и тако обезбедио пролаз даље.

Далас је боље почео меч, већ после прве деонице имали двоцифрену предност, али су се гости вратили и изборили егал на полувремену – 52:52.

Међутим, домаћин је утакмицу преломио у трећем периоду коју је добио са 15 поена разлике. Поново је Ирвинг повукао када је требало, а ослабљени Клиперси, који су поново били без Каваја Ленарда, нису успели да испрате.

Сјајни плејмејкер је дуел завршио са 30 поена уз шест скокова и четири асистенцијуе, те две украдене лопте.

Дончић га је упркос лошем шуту из игре испратио са 28 поена, седам ухваћених лопти и 13 успешних додавања. Словеначки суперстар за 43 минута на паркету шутирао 9/26 из игре, а погодио је само једну тројку из 10 покушаја.

На другој страни, Норман Пауел је био најефикаснији са 20 поена, Пол Џорџ је додао 18, Ивица Зубац 17 поена, док је Џејмс Харден постигао поен мање.

Меверикси ће се за финале конференције борити са Оклахома Сити тандером, који је претходно елиминисао Њу Орлеанс пеликансе максималним резултатом (4-0).

У другој утакмици Орландо је са 103:96 био бољи од Кливленда и изборио мајсторицу.

image