Спорт

Србија са шест клубова у АБА лиги - исправљена неправда, Војводина и Спартак одлучују

Србија ће у АБА лиги за сезону 2024/25 имати чак шест представника, пошто ће се овосезонским учесницима прикључити и победник АБА 2 плеј-офа
Србија са шест клубова у АБА лиги - исправљена неправда, Војводина и Спартак одлучују© Dimitrije Nikolic/ATAImages

У финале тог плеј-офа пласирали су се српски клубови Војводина и Спартак, па ће један од њих стати раме уз раме Партизану, Црвеној звезди, ФМП-у, Меги и Борцу из Чачка.

Прва финална утакмица игра се 9. маја у Новом Саду, док је реванш седам дана касније у Суботици. Тада ће бити познато који од клубова из Бачке ће у најјаче регионално такмичење.

Овиме је "исправљена неправда" од прошле сезоне, када Златибор због правила АБА лиге није могао да се пласира у то такмичење иако је на терену то заслужио. Тада није било дозвољено да нека држава има више од пет представника у АБА лиги.

Ипак, на састанку регионалног такмичења почетком априла ове године донета је одлука да се оно прошири на 16 клубова, најављен је и долазак Дубаија, па је тако повећана и "национална квота".

Због тога ова два клуба сада не морају да брину. Војводина је у полуфиналу била боља од Подгорице, док је Спартак елиминисао македонски МЗТ.

image