Спорт

Обрадовић: Биће потребно мало више да бисмо се пласирали у финале

Тренер кошаркаша Партизана, Жељко Обрадовић, каже да његова екипа мора да покаже мало више на терену да би се пласирала у финале плеј-офа АБА лиге
Обрадовић: Биће потребно мало више да бисмо се пласирали у финале© R.R./ATAImages

Кошаркаши Партизана поражени су у Подгорици од екипе Будућности (74:73) у другом мечу полуфиналне сереије плеј-офа АБА лиге.

"Прва ствар коју желим да урадим је да честитам Будућности на победи. Серија је 1:1, није битно да ли је пола коша или десет или како год... Резултат је важан, серија се враћа у Београд", рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре после утакмице.

Обрадовић сматра да је његова екипа играла прилично добро.

"Имали смо пет изгубљених лопти заредом, Будућност је успела да се врати. Онда су они имали добијену утакмицу, а ми смо играли агресивну одбрану, поентирали из тешких ситуација, а промашивали отворене шутеве. Борбеност на нивоу, али биће потребно мало више да бисмо се пласирали у финале", додао је тренер црно-белих.

Новинаре је занимао Обрадовићев коментар на понашање навијача Будућности, који су у некоклико наврата вређали кошаркаше Партизана.

"Моја порука је она од првог дана откад сам се вратио у Партизан. Ово је само кошарка и требало би да се заврши причом о кошарци. Никакве тензије нам нису потребне. Ми смо клуб који са екипом Будућности гаји одличне односе. Користим прилику да позовем навијаче Партизана да навијају фер и коректно и да бољи оде у финале."

Тренер Партизана жели да све остане у спортским оквирима.

"Не намеравам да одустанем од тога јер сматрам да су те ствари најбитније у нашим животима. Потребно је да будеш човек и да се понашаш фино, културно и пристојно. Ви имате и неке друге примере. Перо је код вас, није код мене", закључио је Обрадовић.

Трећи, одлучујући меч полуфиналне серије АБА лиге играће се у петак у Београду.

image