Спорт

Први носиоци оправдали улогу фаворита - Шеј бољи од Луке и Кајрија, Бостон убедљив против Кливленда

Екипе Оклахома Ситија и Бостона повеле су у полуфиналним серијама конференција плеј-офа НБА лиге, после победа над Даласом, односно Кливлендом

Дуел потенцијалних носилаца МВП признања припао је домаћину - Шеј Гилџус-Александер одиграо је фантастичан меч и донео својим Тандерима победу над Даласом 117:95.

Репрезентативац Канаде убацио је 29 поена и додао по 9 скокова и асистенција у убедљивом тријумфу првог носиоца Оклахома Ситија, за вођство у полуфиналној серији плеј-офа Западне конференције.

Лука Дончић и Кајри Ирвинг овога пута нису успели да својом магијом разоружају противника - "Анкл Дру" је постигао 20, а словеначки репрезентативац 19 поена за Мавериксе.

Шеју је помоћ стигла од Чета Холмгрена (19) и Џејлена Вилијамса (18), а други меч у серији игра се такође у Оклахоми, у ноћи између четвртка и петка.

И први носилац на Истоку био је прилично убедљив - Бостон је искористио умор Кавалирса и тријумфовао 120:95.

Кливленд је одиграо већ трећи меч у последњих пет дана, али је Донован Мичел још једном био на свом нивоу постигавши 33 поена.

Ипак, Селтикси су имали више расположених играча - предводио их је Џејлен Браун са 32, Дерик Вајт је додао 25, а Џејсон Тејтум 18.

Бостон је повео 1:0 у серији која се игра до четири победе, а биће домаћин и наредног меча, у ноћи између четвртка и петка.

image