Спорт

КСС честитао Јокићу: Наш Никола још једном исписао историју кошарке!

Кошаркашки савез Србије саопштио је да је поносан на центра Денвера Николу Јокића, који је проглашен за најкориснијег играча НБА лиге
КСС честитао Јокићу: Наш Никола још једном исписао историју кошарке!Getty © AAron Ontiveroz/The Denver Post

Јокић је трећи пут освојио ово ласкаво признање у последње четири године и постао тек девети играч у НБА историји са три или више МВП признања.

"По трећи пут, најкориснији играч НБА лиге је наш Никола Јокић! На тај начин, репрезентативац Србије је исписао још једну страницу у историји нашег спорта, НБА лиге и кошарке на глобалном нивоу. Поносни на Николу! Честитамо", објављено је на званичном налогу КСС на друштвеној мрежи "Икс".

После историјског успеха, асу Денвера честитке је упутио председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић.

"Још један невероватан успех за Николу, успех захваљујући коме је обезбедио себи веома значајно место у историји НБА лиге. Од срца му честитам и верујем да је и он свестан колико ова његова награда чини све људе који у Србији воле кошарку поносним због њега. Желим му добро здравље и још много успеха, како на индивидуалном и клупском, тако и на репрезентативном нивоу", рекао је председник КСС.

И селектор мушке сениорске репрезентације Србије Светислав честитао је Јокићу бираним речима.

"На првом месту, честитке за Николу на освојеној награди и свему што он показује, не само ове године, него и током претходних сезона. Када неко освоји МВП награду трећи пут то је онда јасна потврда да је играч тренутно најбољи од најбољих. Ове сезоне, за разлику од претходних, Никола је имао велику конкуренцију у играчима који играју на спољним позицијама. И у тој конкуренцији, он је освојио признање. Сви смо ми поносни на Николу, не само што је поново потврдио да је најбољи играч данашњице, него и због свега што он са собом носи. Сигуран сам да ово његово признање мотивише децу у Србији и широм Европе и света да се баве кошарком", рекао је Пешић.

Јокић је регуларном делу сезоне у НБА лиги просечно бележио 26,4 поена уз 12,4 скокова и девет асистенција.

image