Спорт

Митровић: Осећамо се празно, народ мора да зна да смо дали све од себе

Српски фудбалер и најбољи стрелац у историји репрезентације Александар Митровић, након елиминације у групној фази на Светском првенству у Катару, изјавио је да су "орлови" дали све од себе, али да то није било довољно за пролаз у осмину финала
Митровић: Осећамо се празно, народ мора да зна да смо дали све од себеGetty © Laurence Griffiths

Митровић је поново био стрелац за Србију, али су "орлови" ипак поражени од Швајцарске са 3:2 у одлучујућем мечу, те су учешће на Мундијалу завршили у групној фази.

Српски нападач изјавио је да су његови саиграчи и он емотивно испражњени након меча.

"Први утисци су тешки. Празно се осећам, као и саиграчи и сви у свлачионици. Мук након тешког пораза, нисам се овоме надао. Не знам шта бих тачно рекао, дали смо све од себе, како ја, тако и екипа. Дали смо максимум и то изгледа није било довољно. Разочарани смо, знали смо какву смо подршку имали. Шта је ту је, нема назад. Кад је било лепо, пљуштале су похвале, сад ће бити критика и све то морамо сада поднети. Мора народ да буде свестан да смо пружали све од себе", први су Митровићеви утисци након Швајцарске.

Најбољи стрелац у историји репрезентације Србије истакао је да је противник био бољи.

"Психички ће требати времена да се све слегне, треба анализирати све. Имали смо доста проблема што се физике тиче, у овом тренутку је ово био наш максимум, нажалост то није било довољно. Да ли смо могли боље у неким детаљима - јесмо. Швајцарска је данас била боља екипа, заслужила је након овог другог полувремена победу и честитам им на томе."

Упркос елиминацији, Митровић сматра да од када је он у репрезентацији, никад није била боља атмосфера међу "орловима".

"Екипа дуго игра заједно, дужи период смо са селектором и сигурно да то, како утакмице пролазе, изгледа боље и боље. Са сваким можемо да играмо, сваког можемо да победимо, али изгледа и да изгубимо. То је наш стил фудбала, а ово првенство је докаало да све екипе имају свој квалитет, кажњавали су сваку нашу грешку. То морамо да прихватимо, анализирамо и пробамо да побољшамо. Све у свему, немамо за чим да жалимо генерално, дали смо све од себе. Мислим да ова екипа, селектор и сви око репрезентације, никада није била боља атмосфера. Захвалио бих се свима на свој подршци. Јесте тешко, али ова екипа неће одустати, наставићемо да гинемо за дрес."

Митровић је додао да је пред Србијом још важних мечева.

"Ово је друго везано СП, драго ми је да смо били овде, можда буде трећа срећа, остаје да стресемо прашину, да истрпимо критике неких фудбалских стручањака. Пред нама су битне квалификације за ЕП, имамо добру групу", закључио је Митровић.

image
VV inauguration
banner