Спорт

Станковић одводи Драговића из Звезде у Сампдорију?

Италијани пишу да је српски стручњак заинтересован да поново сарађује са дефанзивцем рођеним у Бечу
Станковић одводи Драговића из Звезде у Сампдорију?Getty © Marco Luzzani / Stringer

Можда је Светско првенство у јеку и обузима пажњу фудбалске јавности, али клубови широм Европе настављају да се припремају за обавезе које их чекају у другом делу сезоне.

Међу њима је и Дејан Станковић, тренер Сампдорије, који је спреман да у борби за опстанак у Серији А доведе фудбалера Црвене звезде, Александра Драговића.

Како пише реномирани италијански лист "Газета дело спорт", Станковић је заинтересован да доведе штопера и репрезентативца Аустрије, који тренутно предводи београдске црвено-беле.

Станковић је донедавно баш као тренер Звезде сарађивао са Драговићем, а наводи се да би он желео да обнове ту сарадњу и то Драговићевим доласком на позајмицу до краја сезоне. Разлог је тај што Сампдорија нема баш много новца за трансфере, а овако би могли и да се заштите у случају да ипак испадну у други ранг такмичења.

"Газета" истиче да Драговић има велико искуство и да Станковић жели да у значајној мери промени тим, како би успео да га сачува у Серији А. Како Црвена звезда има 10 бодова предности у Суперлиги Србије у односу на Партизан и на пролеће неће играти у евротакмичењима, поставља се питање шта ће то клуб из Ђенове моћи да понуди што би црвено-беле навело на размишљање.

Драговићева важност за Звездину одбрану је евидентна, а недавно је генерални директор Звездан Терзић рекао да аустријски репрезентативац не може да напусти Љутице Богдана.

"Не може Драговић да иде из Звезде. Нико неће отићи. Можда ћемо мало ревидирати списак играча, да буде неких прелазака из Графичара у први тим", рекао је Терзић недавно.

Standings provided by Sofascore

image