Србија и Балкан

Приштина: Ухапшени Србин осумњичен за тероризам

Дејан Пантић је приведен под сумњом да је "организовао терористички напад на просторије ЦИК на северу Косова", изјавио је представник привремених приштинских институција Џељаљ Свечља
Приштина: Ухапшени Србин осумњичен за тероризам© TANJUG/ STR/ bg

Министар унутрашњих послова тзв. Косова Џељаљ Свечља саопштио је да је на административном прелазу Јариње данас ухапшен интегрисани припадник косовске полиције Дејан Пантић, под сумњом да је, како је навео "организовао терористички напад на просторије ЦИК на северу Косова".

Свечља је на Фејсбуку навео да је Пантић осумњичен за наводни "терористички акт и напад на уставни поредак" самопроглашене државе, јавља портал "Косово онлајн".

"Према сведочењу косовске полиције, приведени је организовао терористички напад на просторије ЦИК на северу земље, када су нападнути службеници ЦИК и полицајци. Пантић је оптужен за терористичке акте и напад на уставни поредак. Екстремистичке групе у циљу спречавања спровођења правде организовале су блокаду неких путева и постављање барикада у Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку", нагласио је он.

Он је позвао све грађане да очувају мир, а посебно грађане српске националности да како је навео "не постају део организација криминалних група на северу".

"Ништа не може спречити институције Републике Косово да осигурају безбедност грађанима без разлике и да све прекршиоце закона приведу правди", додао је он.

Након што је Дејан Пантић ухапшен данас на Јарињу, више стотина Срба се окупило на северу Косова и Метохије и поставило барикаде.

Једна је постављена у Лепосавићу, друга у Сочамици, а три камиона се налазе на излазу из Лепосавића ка Јарињу, јавља извештач сајта РТ Балкан.

До барикада у Лепосавићу стигле екипе Еулекса, a припадници пољског контигнета Кфора налазе се на 150 метара од места на ком су подигнуте барикаде у Рудару.

Срби наводе да је ухапшени Пантић без мрље у каријере, као и да није учествовао у ратним дејствима на КиМ, те да не желе да дозволе да буде одведе у Приштину.

image