Србија и Балкан

Вучевић: Војска Србије не жели сукобе, али је спремна да заштити државу

Политичко руководство ће учинити све да очува мир и стабилност, али је Војска Србије најснажнији, најубедљивији аргумент одвраћања за све оне који немају добре жеље и циљеве према нашој држави, каже Милош Вучевић
Вучевић: Војска Србије не жели сукобе, али је спремна да заштити државу© Танјуг/Министарство одбране и Војска Србије

Министар одбране Милош Вучевић обишао је данас јединице Војске Србије у гарнизонима у Рашки и Новом Пазару и поручио да Војска не жели никакве сукобе, али да је спремна да изврши свако наређење врховног команданта и да заштити нашу државу и све њене грађане.

После обиласка јединица и разговора са припадницима Војске Србије у касарнама "Стефан Немања" у Рашки и "Рифат Бурџевић - Тршо" у Новом Пазару, Вучевић је високо оценио њихову опремљеност и обученост.

"Још једном сам стекао уверење и добио потврду у разговору са старешинама и војницима да је Војска Србије спремна да изврши сваки задатак који добије од врховног команданта у циљу заштите интегритета наше земље, суверенитета Републике Србије и заштите свих њених грађана", навео је Вучевић, а саопштило ресорно министарство.

Он је истакао да ће политичко руководство учинити све да очува мир и стабилност, али да је Војска Србије најснажнији инајубедљивији аргумент одвраћања за све оне који немају добре жеље и циљеве према нашој држави.

"Уз Војску Србије сви грађани Србије су сигурни. Верујте у своју војску! Војска не жели никакве сукобе, ратове, али је спремна да заштити нашу државу и све њене грађане", поручио је Вучевић.

Обиласку војске присуствовао је и заменик начелника Генералштаба генерал-потпуковник Петар Цветковић.

image