Србија и Балкан

Ухапшеном српском полицајцу одређен притвор од месец дана

За Пантића тужилац тражи притвор од 30 дана, што је, како каже његов адвокат, противзаконито
Ухапшеном српском полицајцу одређен притвор од месец данаwww.globallookpress.com © FOTO TANJUG/ STR/ bg

Ухапшеном бившем полицајцу Дејану Пантићу из Северне Митровице Специјално тужилаштво Основног суда у Приштини одредило је меру притвора од 30 дана, у периоду од 10. децембра до 9. јануара 2023. године. 

"Пре пет минута сам добио решење али то и није решење него диспозитив у коме се каже да ће детаљно образложење бити накнадно достављено", рекао је за "Косово онлајн" његов адвокат Срђан Митровић.

Митровић је данас тужиочев захтев за једномесечним притвором оценио као противзаконит, јер није било никаквих образложења.

"Изнео сам тврдњу да се ради о веома поштеном човеку, да је он у време за које се сумњичи да је починио кривично дело куповао хлеб и предложили смо да као доказ узму видео снимке са надзорних камера од улице Књаза Милоша, преко Бошњачке до његове зграде, као и снимак са зграде Дирекције за стамбено која се налази одмах до зграде Пантића", рекао је Митровић, који је предложио да Пантић буде пуштен на слободу или да му буде одређен кућни притвор.

Митровић је раније данас рекао да је рочиште одржано путем видео линка и да није видео Пантића уживо. Истакао је притом да је Пантић у Јарињу, изгледао уморно и да се пожалио да је спавао на столици и да није добио терапију, иако је срчани болесник.

Дејан Пантић је ухапшен у петак на прелазу Јариње када се са породицом враћао из Рашке. Терети се за кривично дело "Извршење терористичког акта".

image