Србија и Балкан

Пленковић о обуци Украјинаца: Посланици осрамотили сами себе

”Нису они осрамотили Хрватску, нису осрамотили сабор, они су осрамотили себе. То ћу им говорити стално. Док су живи то ћу им говорити. Јер је то ненормална одлука, која никако није у националном интересу”, рекао је хрватски премијер
Пленковић о обуци Украјинаца: Посланици осрамотили сами себеwww.globallookpress.com © © IMAGO/Bernd Elmenthaler

Хрватски сабор није подржао владин предлог о обуци украјинских војника, а премијер Андреј Пленковић је поручио да су посланици који су гласали против осрамотили себе, а не Хрватску и сабор и истакао да ће им то понављати док су живи.

Пленковић је гостујући у емисији Хрватског радија истакао да је позиција хрватске владе од првог дана јасна а то је помагати Украјини.

Влада је, додао је, понудила помоћ Украјини у многим сегментима, па је било очекивано да помогне и у обуци украјинских војника.

"То не може бити проблем целе Хрватске, то је проблем ова 54 представника, који се очигледно плаше, као Грбин, Милановића и Мозема.Они су онемогућили Хрватској да буде део Запада, да буде са њеним савезницима и да буде солидарна са Украјином", истакао је Пленковић.

Ти други нису омогућили Хрватској да буде део Запада, да буде уз наше савезнике и да буде солидарна са Украјином” рекао је Пленковић и честитао оним опозиционим посланицима који су владин предлог подржали.

image