Србија и Балкан

Додик: Влада Републике Српске радиће у интересу народа

Милорад Додик је истакао да ће бити и веома оштар критичар, тражећи политичку и сваку другу одговорност
Додик: Влада Републике Српске радиће у интересу народа© TANJUG/ FOTO SRNA /BORISLAV ZDRINJA

Председник Републике Српске Милорад Додик нагласио је да мотив рада председника Владе Српске и њених новоизабраних министара мора бити добробит народа и интерес Републике, те да у том смислу имају његову подршку за све квалитетне предлоге и одлуке.

Додик је на свом Инстаграм профилу истакао да ће бити и веома оштар критичар и да ће тражити политичку и сваку другу одговорност уколико примети да у новој Влади злоупотребљавају поверење које су добили.

"Избором нове Владе завршено је формирање институција власти након спроведених избора. Република Српска је и овај пут показала демократски капацитет да ефикасно имплементира изборну вољу народа", поручио је Додик.

Председник Републике Српске истиче да од нове владе очекује одговоран рад на проналажењу најбољих решења за све изазове, од економских до социјалних.

Он је подсетио да је протекле недеље, дан након избора нове владе, одржао радни састанак с премијером Радованом Вишковићем и министрима, којем је присуствовала и српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић.

"Седмицу сам завршио на Јахорини, где је отворен хотел `Рајска долина лукс`. Тиме је Република Српска показала да може реализовати квалитетне пројекте", навео је Додик.

image