Србија и Балкан

Лицемерје Вјосе Османи: Након напада на Србе честитала Божић и позвала се на толеранцију

Такозвана толеранција, љубав, мир и слога о којима Османи говори најбоље је осликана кроз два напада на српски народ на Косову и Метохији, и то на Бадњи дан и Божић
Лицемерје Вјосе Османи: Након напада на Србе честитала Божић и позвала се на толеранцијуwww.globallookpress.com © Bernd Elmenthaler via www.imago-/www.imago-images.de

Председница привремених институција у Приштини Вјоса Османи упутила је честитку поводом православног Божића и истакла да је "толеранција традиционална вредност 'косовског' друштва", преноси "Репортери".

"Поштовани грађани православне заједнице, желим да изразим најсрдачније честитке свима вама који славите овај празник! Нека љубав, мир и слога испуне ваша срца и домове. Празници попут Божића су у функцији љубави и солидарности међу људима. Толеранција је традиционална вредност нашег друштва, тако да не само на овај дан треба да подржавамо једни друге и да у исто време имамо више наде, вере и храбрости. Нека срећа, здравље и благостање увек буду са вама! Срећан православни Божић", поручила Османи избегавајући да помене националност те "православне заједнице".

Такозвана толеранција, љубав, мир и слога о којима Османи говори најбоље је осликана кроз два напада на српски народ на Косову и Метохији, и то на Бадњи дан и Божић.

Подсетимо, двојица српских дечака, рођаци Стефан Стојановић (11) и Милош Стојановић (21) рањени су јуче у Готовуши код Штрпца када је на њих, без икаквог повода, из возила у покрету пуцао локални Албанац. Идућег дана, група Албанаца у сред ноћи претукла је Стефана Томића (18) из Kлокота док се са братом враћао с поноћне Божићне литургије у Цркви Светог Петра и Павла.

image