Србија и Балкан

Вучићева честитка Додику: Моћ једног народа лежи у његовом јединству

Република Српска треба да остане покретач просперитета и темељ стабилности, упркос свим изазовима, нагласио је председник Србије
Вучићева честитка Додику: Моћ једног народа лежи у његовом јединствуwww.globallookpress.com © AP Photo/Darko Vojinovic

Председник Србије Александар Вучић упутио је честитку Милораду Додику поводом Дана Републике Српске који се данас обележава у Источном Сарајеву и у Бањалуци.

"Од срца Вам честитам Дан Републике Српске, уз најбоље жеље за напредак, мир и благостање свих грађана. Док истовремено обележавамо и дан Светог Стефана, подсећамо се да се моћ једног народа мери снагом његовог јединства и непоколебљивости у очувању духовности, језика, писма, идентитета, историјског и културног наслеђа, а његова величина - неговањем највиших моралних и људских вредности и идеала, као и спремности да своје добро подели са другима", написао је Вучић.

Председник Србије је нагласио да Република Српска треба да остане покретач просперитета и темељ стабилности, упркос свим изазовима.

"За мир и благостање настављамо заједно да се боримо радом, знањем, креативношћу и добром вољом према свима који су спремни да искрено прихвате пружену руку сарадње, како би цео регион кренуо путем напретка, на добробит свих грађана који живе на овим просторима", подвукао је председник Србије.

Вучић је истакао да ће Србија, као и до сада, доследно подржавати спровођење одредби Дејтонског споразума, на начин да поштује интегритет Босне и Херцеговине, као и интегритет Српске "у њеним уставним оквирима".

"У таквим настојањима, као и увек до сада, Србија ће бити ваше најснажније упориште и ослонац, јер су везе које нас спајају, као браћу која су кроз историју делила и добро и зло, нераскидиве и вечне. Свим грађанима Републике Српске желим да увек у миру и добру славе празнике, да се радујемо заједништву и везама које нико не може да раскине, да водимо рачуна о нашим потомцима поштујући претке и да наставимо да радимо на пројектима који нас повезују и граде бољу и сигурну будућност за све. Нека живи Српска! Нека живи Србија!", наводи се у Вучићевој честитки Додику.

image