Србија и Балкан

На 9. јануар у Бањалуци рођена Милица Ракић; Име добила по девојчици страдалој у НАТО агресији

Породица Ракић у јутарњим часовима славила рођендан отаџбине, а исти дан и рођење ћерке
На 9. јануар у Бањалуци рођена Милица Ракић; Име добила по девојчици страдалој у НАТО агресији© ATA Images

Једна од 32 бебе рођене на Дан Републике Српске 9. јануара је и девојчица Милица Ракић. Она је рођена истог датума када и њена имењакиња и рођака која је трагично страдала 17. априла 1999. године од НАТО бомби у Батајници код Београда, а по којој је и добила име, преноси РТРС.

"Огромна је повезаност између моје Милице и оне Милице. Прво по имену, друго по датуму рођења, а треће по коренима. Свима нам је драго и искрено смо почаствовани, јер је то девојчица која је мучена и која нас све подсећа на велико страдање Срба", навела је Миличина мама Маја Ракић.

Породица Ракић потиче из села Колунић код Петровца. О трагичној судбини њихове, тада трогодишње рођаке Милице, писао је цео свет, а 24 године после, код Ракића је рођена још једна Милица. Тако од ове године, Ракићи 9. јануара славе два рођендана.

"Све нас је затекла вест јер је Милица на свет требало да дође два дана касније. Свети Стефан је велики светац и весео дан за све нас, а још више јер је то сећање на покојну Милицу", истакао је отац Милан.

На најважнији датум Републике Српске на свет су стигле 32 принове.

Председник Републике Српске Милорад Додик бебама рођеним на Дан Републике, даровао је златник.

"Рођени на Дан Републике Српске, растите и развијајте се заједно са Српском! Желим вам много среће, здравља и успеха", написао је Додик на Твитеру.

Само на тај начин, како наводи, може се сачувати отаџбина и опстанак српског народа.

image
VV inauguration
banner