Србија и Балкан

Протест подршке ухапшеном Србину Слађану Трајковићу у Северној Митровици

Знам да је Слађан невин, рекао је један Албанац на скупу и упитао како је могуће да је Трајковић крив за неки злочин, ако је претходно прошао безбедносне провере и радио у полицији
Протест подршке ухапшеном Србину Слађану Трајковићу у Северној Митровици© Зоран Шапоњић

У Северној Митровици, код споменика кнезу Лазару данас је одржан протест подршке бившем полицајцу КПС Слађану Трајковићу који је ухапшен 15. децембра прошле године и коме се на терет ставља сумња да је починио ратни злочин.

Окупљени на протесту носили су транспаренте са порукама – "Правда за Слађана", "Ухапсите мене, и ја сам Слађан", "Мој отац није крив"...

Говорили су Слађанова супруга Сузана, њихова ћерка, као и двојица Албанаца, комшије породице Трајковић из насеља Бошњачка махала.

"Знам да је Слађан невин", рекао је један Албанац на скупу и упитао како је могуће да је Трајковић крив за неки злочин, ако је претходно прошао безбедносне провере и радио у полицији.

Супруга ухапшеног Слађана апеловала је на међународну заједницу, на Кфор, Еулекс и друге организације "да зауставе терор Аљбина Куртија" упитавши "како је њен супруг сада осумњичен за злочин почињен наводно пре 23 године, а 2013. године без проблема је прошао све безбедносне провере и постао припадник Косовске полицијске службе".

"Слађан има подршку и комшија Албанаца у Бошњачкој махали али нико не сме да јавно искаже ту подршку баш због Куртијевог терора. Имамо десет сведока, али нико не сме јавно да изрази подршку. Слађан је звао пре петнаестак минута, не осећа се добро, не дају му таблете, ни новине, и није упућен у оно што се дешава. Слали смо му таблете са српском налепницом, нису му дали. Потом смо послали са косовском налепницом, али ни њих није добио. Дају му неке таблете од којих му није боље", рекла је Слађана Трајковић.

"Мом клијенту здравствено стање је драстично погоршано и мислим да је потребно да он хитно буде пребачен у болницу у Косовској Митровици код лекара који су до сада водили случај његове болести, како би се њему на тај начин спасио живот", рекао је данас у Северној Митровици адвокат Дејан Васић, бранилац ухапшеног Трајковића.

Васић је, иначе, јуче изјавио да је Тужилаштво затражило продужење притвора Трајковићу за још два месеца. Он је додао да ће у одговор сусу на захтев тужилаштва указати "да у току истраге ниједна радња није учињена иако је Тужилаштво на то било обавезно".

Васић је рекао и да ће у одговору указати на постојање озбиљних здравствених проблема код Трајковића и на могућност пуштања у кућни притвор јер то не би било први пут у оваквим случајевима". 

image
VV inauguration
banner