Србија и Балкан

Завршен састанак посланичке групе СНС: Као један стојимо уз Вучића

Јасно је да у оваквој ситуацији свако показује свој траг, а многи који су се представљали као део тима показали су да врло лако отпадају, каже Миленко Јованов
Завршен састанак посланичке групе СНС: Као један стојимо уз Вучића© FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Шеф посланичке групе Српске напредне странке Миленко Јованов изјавио је данас да сви посланици те странке као један стоје уз председника Александра Вучића, са жељом да истраје у политици коју води, док, како је оценио, има оних који се склањају са стране у тешкој ситуацији.

Јованов је за Танјуг, после састанка посланичке групе у Скупштини Србије, рекао да су посланици СНС у духу јединства завршили ту седницу и апсолутно стали уз Вучића.

"Председник Александар Вучић се бори за то да Србија има будућност, да се развија и напредује, а са друге стране имамо људе који пландују док он то ради, док су највећи проблеми у вези са КиМ дошли на ред, склањају се са стране, често дају изјаве, али у делима не видимо ту подршку коју декларативно пружају", поручио је Јованов.

Он је оценио да су притисци на председника постали неподношљиви, а у том контексту наводи и поступке председнице Европског покрета Срба са КиМ и саветнице у влади привремених приштинских институција Раде Трајковић.

Вучић је раније одбацио као лажне наводе Трајковићеве да тражи аболицију за себе и своју породицу, а Јованов оцењује да је Трајковићева на бруталан начин слагала и измислила целу причу, додајући да је то вид притиска на председника.

"Све су то притисци којим желе да сломе председника и да Србија не уради оно што је у њеном интересу, него да се постигне нешто што је интерес неких других. Управо зато ми председнику дајемо најјачу подршку, зато што знамо да се бори за Србију, за будућност наше земље и зато што је важно да у тој борби истрајемо. Ми знамо да председник неће одустати, да је борац", навео је Јованов.

Како каже, јасно је да у оваквој ситуацији свако показује свој траг, а многи који су се представљали као део тима показали су да врло лако отпадају, размишљају о својим позицијама, о фотељама, а не о томе да је тешко и да треба стати уз председника када се бори за Србију.

На питање да ли мисли на социјалисте када о томе говори, Јованов је кратко одговорио: "Све сам рекао".

image