Србија и Балкан

Петковић: Курти је тај ко је у паници јер му откуцава сат за формирање ЗСО

Колико год се Курти упињао да осмисли непостојеће и танке аргументе против формирања Заједнице српских општина, реалност га демантује, каже Петар Петковић
Петковић: Курти је тај ко је у паници јер му откуцава сат за формирање ЗСО© Танјуг/Милош Миливојевић

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је да је једино Аљбин Курти у паници, јер му откуцава сат да формира Заједницу српских општина (ЗСО) па своје паничне нападе приписује Београду и Србима на КиМ.

Петковић истиче да Срби на Космету само желе поштовање споразума и својих круцијалних права гарантованих Првим бриселским споразумом и потоњим споразумима.

"Верујем да Аљбин Курти добро разуме и разговетно чита поруке комплетне међународне јавности да је формирање ЗСО предвиђено бриселским споразумом обавеза коју мора да испуни, а не питање његове самовоље", одговорио је Петковић на изјаву Куртија који тврди да "Београд, а не Срби са Косова, тражи хитно формирање ЗСО, јер је у паници и жели што пре контролу над свим општинама са српском већином".

Такозвани "министар" кога Курти помиње није ништа друго до његов колаборациониста на урушавању и уништавању српске будућности на простору Косова и Метохије и нити представља Србе нити ће то икада бити, и као такав он је само још једна ударна батина у рукама Приштине и ништа више, каже директор Канцеларије за КиМ.

Додаје да колико год се Курти упињао да осмисли непостојеће и танке аргументе против формирања Заједнице српских општина, реалност га демантује, а преузете обавезе морају да се поштују јер без тога нема суштинског напретка.

image