Србија и Балкан

Вучић: Србија да постане регионални лидер, немамо времена за губљење

Председник поручује да Србија нема времена за губљење, као и да морамо да градимо сигурну будућност за све наше људе и за генерације које долазе
Вучић: Србија да постане регионални лидер, немамо времена за губљење© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

Председник Александар Вучић, сумирајући протеклу радну недељу, навео је да је визија Србије да постане регионални лидер у економији и другим областима, поручивши да нема времена за губљење упркос сложеној глобалној ситуацији.

Вучић је у објави на Инстаграму истакао да је Србија на сајму у Абу Дабију показала да је озбиљан играч у одбрамбеној индустрији, додајући да је у Новом Саду отворена мега-фабрика једног од највећих светских гиганата у области ауто-индустрије, као и да је у Београду одржан Међународни сајам туризма.

"Као и увек, имао сам изузетан састанак са нашим искреним пријатељем, председником Абу Дабија Мохамедом бин Заједом ал Нахјаном, са којим је и овај сусрет био од огромног значаја, не само у смислу даље експанзије наших одличних билатералних односа, већ и у контексту додатног развоја наше одбрамбене индустрије", написао је председник Србије.

Најављује да нас чека реализација великог броја пројеката, склапање нових уговора и довођење још инвеститора, јер Србија "нема времена за губљење, без обзира на сложену глобалну ситуацију".

"Морамо да градимо сигурну будућност за све наше људе и за генерације које долазе", поручио је Вучић.

image