Србија и Балкан

Арифи: Издати смо, француско-немачки план нож у леђа Албанцима на југу Србије

Оно што Арифи види као проблем је што се нигде не помињу Албанци из долине, преноси "Јуроњуз Албанија"
Арифи: Издати смо, француско-немачки план нож у леђа Албанцима на југу Србијеwww.globallookpress.com © Britta Pedersen

Председник општине Прешево Шћиприм Арифи сматра да је француско-немачки план за нормализацију односа Београда и Приштине "нож у леђа" за Албанце са југа централне Србије, преноси "Јуроњуз Албанија".

Оно што Арифи види као проблем је што се нигде не помињу Албанци из долине, чиме је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, који је раније изјавио да неће прихватити Заједницу српских општина (ЗСО), издао своје гласаче.

"У плану се помиње самоуправа српске мањине. Што се нас тиче, у француско-немачком плану ми уопште нисмо поменути, као ни реципроцитет, о којем је Курти често говорио. Издати смо", рекао је Арифи.

Притом је додао, да је план, који је прихватио Курти, нож у леђа не само за Албанце прешевске долине, већ и сваком Куртијевом гласачу и симпатизеру Самоопредељења.

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак је раније рекао да је ЗСО међународна обавеза Приштине која постоји 10 година, а не нешто што је недавно "откривено" и да таква заједница неће утицати на функционалност такозваног Косова, пренео је "Репортери".

image
VV inauguration
banner