Србија и Балкан

Амбасада Русије: Продубљивање верског сукоба није у интересу народа у БиХ

Поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић је позвао на међуверски сукоб, што су осудили бројни званичници, али и представници Амбасаде РФ у Босни и Херцеговини
Амбасада Русије: Продубљивање верског сукоба није у интересу народа у БиХGetty © Oleg Nikishin/Newsmakers

Продубљивање верског сукоба није у интересу народа у БиХ, а главни задатак треба да буде успостављање мира и просперитета за сваког грађанина, навели су из Амбасаде Руске Федерације у БиХ, поводом изјава поглавара Исламске заједнице у БиХ Хусеина Кавазовића да се земља мора бранити оружјем ако падну институције БиХ.

"Тражење узајамно прихватљивих компромиса с циљем решавања главног задатка, а то је успостављање мира и просперитета за сваког грађанина, искључиво је могуће на основу међусобног поштовања, одустајања од радикалних облика изражавања властитог мишљења", навели су из Амбасаде Русије у БиХ, одговарајући на питање Срне како живети у земљи у којој поједини верски поглавари позивају на оружје, а не на суживот и толеранцију.

Из руске Амбасаде напомињу да се само на такав начин може постићи хармоничан суживот у мултиконфесионалној БиХ и позивају на стрпљиви дијалог ради постизања помирења.

Поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић позвао је на међуверски сукоб.

"Морамо показати да смо на све начине спремни да бранимо институције БиХ, а ако оне падну, а имали смо то 1992. године, морамо бити спремни бранити ову земљу и оружјем", рекао је Кавазовић.

image