Србија и Балкан

Даниловић: Ђукановић је прошлост, људи не желе повратак на старо

Председнички избори у Црној Гори заказани су за 19. март, а извесно је да победник бити одлучен у другом кругу гласања
Даниловић: Ђукановић је прошлост, људи не желе повратак на староwww.globallookpress.com © IMAGO/ALEX HALADA

Лидер Уједињене Црне Горе и кандидат за председника Горан Даниловић изјавио је да је Мило Ђукановић прошлост и да је страх од њега нереалан.

"Истина је да се 'наша власт' није прославила у минуле две године, али људи не желе повратак на старо, оне који хоће да трајно останемо у рову и да никада не покушамо другачије и боље од овога", рекао је Даниловић за "Политику".

Он је казао да већи број кандидата за председника државе даје народу шансу да бира по својој вољи и поручио да победи онај ко има најмање мана и ко се најмање обрукао.

"Ђукановића народ никада није хтео, камоли данас. Његове победе су отимане и крадене. Овога пута га чека сигуран пораз ако не постоји неки план да му се помогне да 'преживи'. Ко год, међутим, покуша, треба да зна да ће поделити његову политичку судбину", сматра Даниловић.

Даниловић је казао да је спреман да подржи оног кандидата који у други круг гласања уђе са Ђукановићем и позвао је остале да се изјасне.

Прилично је непоштено да се било који пријављени кандидат из наше победничке већине данас обрушава на оног другог јер му је сметња да дође до другог круга", рекао је Даниловић.

Председнички избори у Црној Гори заказани су за 19. март, а кандидати су осим Даниловића и један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић, лидер ДПС-а Мило Ђукановић, потпредседник Покрета "Европа сад" Јаков Милатовић, лидер Демократа Алекса Бечић, посланица Социјалдемократске партије Драгиња Вуксановић Станковић, лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић и инфлуенсер Јован Радуловић.

image
VV inauguration
banner