Србија и Балкан

Абазовић: Испитати претње Ђукановићима и Драгињи Вуксановић Станковић

"Сваку претњу треба доживети озбиљно. Управа полиције предузима своје активности. Мислим да нема разлога за панику", рекао је председник црногорске владе у техничком мандату
Абазовић: Испитати претње Ђукановићима и Драгињи Вуксановић Станковић© Amir Hamzagic/ATAImages

Председник црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић позвао је надлежне да до краја испитају претње упућене председнику Црне Горе Милу Ђукановићу, његовој супрузи Лидији и председничкој кандидаткињи СДП Драгињи Вуксановић Станковић и поручио да нема разлога за панику.

"Сваку претњу треба доживети озбиљно. Управа полиције предузима своје активности. Мислим да нема разлога за панику", рекао је Абазовић новинарима након Дана репрезентације у Подгорици у Вили Горица, али и истакао да осуђује сваку врсту претње без обзира коме је упућена.

Такође, подсетио је и на претње које је он добијао, и рекао да је све пријављивао, тужилаштво и полиција не би стигли да раде ниједан други посао, већ да се баве само друштвеним мрежама.

Ипак, "нека не узимају мој пример, нека сваку пријаве, тако и треба. Позивам полицију и Тужилаштво да сваку претњу до краја испитају", појаснио је Абазовић.

На питање новинара да ли је спреман да настави да води владу, с обзиром на то да мандатар Миодраг Лекић не може да формира нову, Абазовић је рекао да је 40 посланика спремно да га подржи у томе и да им је захвалан.

"Да ли може да се дође до 41 посланика или не, у овом тренутку немам одговор на то питање”, рекао је Абазовић и похвалио Лекића на несебичности и жељу да кроз шири контекст гледа развој политичких догађаја.

Медији су раније данас објавили фотографију на којој се виде претње које су Ђукановићу и његовој супрузи упућене са Твитер налога под именом Борис Јанковић – написано je да ће "сванути дан освете и реваншизма" и да ће Ђукановић "видети кога је хтео да учи да поштује Црну Гору", уз прављење паралеле са смрћу италијанског фашистичког диктатора Бенита Мусолинија и његове љубавнице Кларе Петачи.

Са истог профила посланици Социјалдемократске партије и кандидаткињи за председницу Црне Горе Драгињи Вуксановић Станковић прећено је физичким нападом "због поганих изјава о српском народу".

image