Србија и Балкан

Лајчак у Београду: Почео састанак са Вучићем у Председништву

Састанак у згради Председништва почео је око 15.30 часова. Лајчак ће, како је најављено, у Београду боравити данас и сутра
Лајчак у Београду: Почео састанак са Вучићем у Председништву© TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bs

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

Састанак у згради Председништва почео је око 14.30 часова. Лајчак ће, како је најављено, у Београду боравити данас и сутра.

Подсетимо, он је прошле седмице боравио у посети Приштини где се срео са Куртијем. И тај, као и састанак у Београду само су припрема за наставак дијалога Београда и Приштине који ће бити одржан 18. марта у Охриду.

Вучић je рекао да ће у среду или четвртак пре пута у Охрид изнети више информација како види ситуацију поводом Косова и Метохије и шта треба чинити.

"Не желим много да говорим пре сусрета, данас и сутра ћу бити са њим и покусати да радим, не о томе о чему ћемо да маштамо, већ шта је то шта можемо да урадимо, рекао је Вучић у Добановцима одговарајући на новинарско питање о европском споразуму, Лајчаковој посети Приштини и Београду као и очекивањима од предстојећег састанка у Охриду, Бриселском споразуму и ЗСО.

Он је додао и да не види шта је смисао ако неко не жели ни да разгавара о ЗСО.

"Ако неко не жели ни да разговара, а камоли да имплементира ЗСО не видим шта је смисао, да не говорим ништа више од тога. Данас и сутра ћу да разговарам са Лајчаком, а у среду или четвртак, пре пута у Охрид, ћу рећи како све видим, шта мислим о свему и шта нам је чинити у наредном периоду", рекао је Вучић.

image