Србија и Балкан

Лајчак после другог састанка са Вучићем: Добили смо информације од обе стране, завршавамо припреме

Пошто смо добили повратне информације од обе стране, сада ћемо завршити наше припреме уочи састанка у Охриду у суботу, написао је Лајчак на Твитеру
Лајчак после другог састанка са Вучићем: Добили смо информације од обе стране, завршавамо припреме© FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак објавио је да је данас на другом састанку са председником Србије Александром Вучићем саслушао његове коментаре о имплементацији европског предлога за нормализацију односа Београда и Приштине.

"Завршио сам други састанак са Александром Вучићем да чујем његове коментаре о Анексу о имплементацији и даљем напретку ка европском споразуму. Пошто смо добили повратне информације од обе стране, сада ћемо завршити наше припреме уочи састанка у Охриду у суботу", написао је Лајчак на Твитеру.

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је за РТС да европски предлог о Косову и Метохији говори о нормализацији односа, а не о капитулацији.

Додао је да у споразуму не пише да Србија треба да се одрекне дела територијалног интегритета, те да је реч о фер и корисном предлогу за Србију и регион.

На питање да ли су нормализација и признање иста ствар, рекао је да је око тога треба Србија и "Косово" да се договоре.

image