Србија и Балкан

Курти: Споразум Београда и Приштине треба да садржи конкретне детаље и да буде свеобухватан

Курти је започео данас дводневни боравак у Стразбуру сусретом са посланицима групе Европске народне партије (ЕПП) у Европском парламенту
Курти: Споразум Београда и Приштине треба да садржи конкретне детаље и да буде свеобухватан© Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је данас у Стразбуру да основни споразум Београда и Приштине према европском предлогу треба да садржи конкретне детаље и да буде свеобухватан, понуди ефективност у примени и буде избалансиран, преноси "Кљан Косова".

Курти је то рекао током састанка са председником Одбора за спољне послове Европског парламента, европским послаником Дејвидом Мекалистером.

На састанку је било речи и о апликацији тзв. Косова за ЕУ ​​и даљем путу, као и о финализацији процеса визне либерализације.

Курти је започео данас дводневни боравак у Стразбуру сусретом са посланицима Групе Европске народне партије (ЕПП) у Европском парламенту.

Како је навео на Твитеру, посланици ЕПП с којима је разговарао "поновили су подршку" Приштини за чланство у ЕУ, визну либерализацију и демократске реформе.

Курти се састао са Лукасом Мандлом из Аустрије, Михаелом Галером, Рајнером Виландом и Никласом Хербстом из Немачке, Карлом Реслером из Хрватске, Францом Боговићем из Словеније и Владимиром Билчиком из Словачке, пренео је "Репортери".
ЕПП чини највећу политичку групу у Европском парламенту.

image