Србија и Балкан

Српска листа: Не учествујемо на изборима док се не формира ЗСО

Тражимо да се испуне захтеви због којих смо напустили косовске институције, наводи се у саопштењу странке
Српска листа: Не учествујемо на изборима док се не формира ЗСО© M.M./ATAImages

Представници Српске листе поручили су да неће учествовати на предстојећим ванредним локалним изборима у општинама на северу Косова и Метохије док се не испуне захтеви због којих су напустили косовске институције.

Делегација Српске листе предвођена председником Гораном Ракићем и потпредседницима Далибором Јевтићем и Игором Симићем имала је састанак са амбасадором САД у Приштини Џефријем Ховенијером, додаје се у саопштењу, преноси "Косово онлајн".

Они су изнели јасан став да "странка остаје доследна у свом ставу да неће учествовати на предстојећим ванредним локалним изборима у општинама на северу Косова и Метохије све док се не испуне захтеви због којих смо напустили косовске институције, а то је формирање Заједнице српских општина и повлачење свих специјалних јединица Приштине са севера Косова и Метохије".

Избори на северу Косова су заказани за 23. април ове године, након што су претходно расписани за 18. децембар прошле године, одложени у последњем тренутку на захтев међународне заједнице.

image