Србија и Балкан

Ухапшени Миљан Јовановић: Потребно је привести било ког Србина

Неко је позвао телефоном и рекао да ме ухапсе, каже Миљан Јовановић након агоније на Јарињу
Ухапшени Миљан Јовановић: Потребно је привести било ког Србинаwww.globallookpress.com © Depo Photos/Keystone Press Agency

Миљан Јовановић (44), из Каменице код Лепосавића, бивши припадник полиције тзв. Косова, који је у уторак поподне ухапшен на административном прелазу Јариње, каже да је са супругом био до Рашке из приватних разлога, а на прелазу Јариње је нормално показао документа.

"Међутим, у повратку, када сам предао документа, човек који је радио на полицијском пункту, а којег не знам, рекао ми је да сам на потерници за организовани криминал. Узалуд сам покушавао да објасним да је у питању грешка, да су ме помешали са бившим колегом који има слично име и презиме и који је на потерници од 2020, али било је узалуд", рекао је Јовановић за "Новости".

"Рекли су ми да паркирам кола са стране и позвали ме да уђем у канцеларију. Иако су двојица бивших колега, припадници косовске полиције, објашњавали шефу смене да је у питању грешка и били су на корак до тога да ме пусте, неко је позвао телефоном и рекао да ме ухапсе", објашњава Јовановић.

По доласку кући, а после агоније које је прошао, Миљан каже да су га најпре испитивали више од сат и по, а онда су му око 18 часова ставили лисице.

"Тројица припадника специјалне јединице РОСУ буквално су ме угурала у џип. Нису ми дали ни да попричам са супругом, угурали су ме у кола, стали су код импровизованог пункта код Јариња, где су ушла још двојица полицајаца. Нису ми рекли где идемо. Одвели су ме у полицијску станицу у јужни део Митровице, где су у шест ујутру дошла тројица полицајаца и одвела ме у Приштину, у неку зграду за борбу против организованог криминала. Ту је установљено да је у питању грешка, дали су ми неки папир и довезли ме до Бошњачке махале у северном делу Митровице одакле сам се снашао за превоз", каже Миљан.

Он је уверен да је његово хапшење било политички мотивисано. Како каже, потребно је ухапсити било ког Србина а његово име и презиме се готово "поклопило" са именом, такође бившег припадника полиције тзв. Косова и за тим Србином је расписана потерница.

Иначе, Јовановић је полицијску службу напустио новембра прошле године када су то учинили и сви српски припадници полиције.

image