Србија и Балкан

Супруга Србина ухапшеног на Јарињу: Миљан нема везе са оптужницом коју су му приписали

Миљан је знао за потерницу која се односи на другу особу и ишао у Приштину да реши проблем, али нису желели то да учине
Супруга Србина ухапшеног на Јарињу: Миљан нема везе са оптужницом коју су му приписалиGetty © Carsten Koall/Getty Images

Сигурна сам да су мог супруга помешали са другом особом, чије се име и презиме разликује буквално за једно слово. И већ три године, колико је расписана потерница за том другом особом, нама кад год смо пролазили административни прелаз "стоји" то црвено упозорење, рекла је за "Новости" супруга Србина Миљана Ј. који је јуче ухапшен на административном прелазу Јариње.

Она објашњава да је хапшење њеног супруга грешка и да је уверена да ће се та грешка исправити јер њен супруг, како истиче, нема везе са оптужницом коју су му "приписали", а то су наводне криминалне радње и примање мита.

"Мој супруг је до новембра месеца радио као припадник полиције коју је напустио када и сви Срби са севера. Међутим, пошто је знао за проблем са потерницом која се односи на другу особу, ишао је и у Приштину да је склоне али нису то желели да учине из не знам ког разлога", додаје двадесетдеветогодишња жена, мајка двоје малолетне деце од седам и пет година.

И док појашњава да се јучерашње хапшење њеног супруга и одвијало пред децом, која су са њом у аутомобилу чекала све време, објашњава да је настојала да буде прибрана због њих.

Иако је желела да слика телефоном супругово одвођење, када су га спровели са лицима на рукама из полицијског контејнера до џипа у којем су била четворица полицајаца, каже да су специјалци одјурили великом брзином и да је успела да слика само џип у одласку.

"Будући да се све одвијало пред малом децом, али и да је почело невреме, питала сам полицајце на прелазу зар све то није могло људскије да се изведе, али су ми само иронично одговорили да они немају везе са тим", додаје жена која не жели још увек јавно да се експонира, али се нада да ће тужилац увидети да њен супруг нема везе са лицем на потерници, да ће се потврдити да је посреди грешка и да ће се вратити још у току дана њој и деци.

"Нажалост, њима је очито могуће да показују силу, а на нама је да се бранимо колико можемо. Контактирала сам адвоката, ми и даље не знамо где је Миљан, само знамо да се очекује долазак тужиоца", истиче супруга ухапшеног Србина.

image