Србија и Балкан

Рањен Србин на северу КиМ, Петковић: Ако РОСУ није пуцала зашто не покажу снимке са лица места

М. Ј. на којег је синоћ пуцано из ватреног оружја док је возио аутомобил на магистралном путу од Лепосавића ка Звечану тренутно је ван животне опасности
Рањен Србин на северу КиМ, Петковић: Ако РОСУ није пуцала зашто не покажу снимке са лица местаwww.globallookpress.com © © Vedat Xhymshiti

Синоћ око 21 час, у близини Бистричког моста, на путу Косовска Митровица – Лепосавић, из ватреног оружја је рањен М. Ј, а упркос наводима српске стране да је у пуцњаву умешана РОСУ, косовска полиција тврди да ватру нису отворили њени припадници.

Рањени М.Ј. је ноћас оперисан и, како Танјуг незванично сазнаје у Клиничко болничком центру у Косовској Митровици, његово стање је стабилно и он је ван животне опасности. 

"Косовска полиција је 10. 04. 2023. око 23:48 добила информације о рањавању ватреним оружјем на северу и релевантне полицијске јединице предузеле су хитну полицијску акцију како би спровели истрагу поводом добијених информација", саопштено је из полиције. 

Они тврде да нису познате околности рањавања, али да њихови припадници синоћ и ноћас нису учествовали у било каквој, како су написали, "размени ватре са појединцем, или групом".

"Стога, на писање или питања која су упућена Косовској полицији од стране појединих српских медија, да ли је Косовска полиција умешана у пуцњаву и рањавање лица синоћ на Бистричком мосту, одговарамо да је на основу званичних информација, доказано да Косовска полиција није укључена ни у какав случај пуцњаве, те остаје посвећена истраживању начина на који је повређено лице које се налази на лечењу у болничком центру у Северној Митровици", закључују из Косовске полиције.

Портал "Косово онлајн" је пренео синоћ да је из ватреног оружја рањен М. Ј. из Звечана, да су на њега пуцали припадници РОСУ док је возио аутомобил на магистралном путу од Лепосавића ка Звечану. И у Дому здравља Звечан, где је М.Ј. примљен и одакле је санитетом превезен у болницу у Северној Митровици. За "Косово онлајн" рекли су да је рањени изјавио да су на њега пуцали баш припадници РОСУ јединице.

Исто тврди и директор канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, који је изјавио да је на М.Ј. пуцала РОСУ, а да је косовску полицију упитао зашто, ако они нису пуцали, неће да покажу снимке камера са лица места.

"Разговарао сам са његовом сестром Надицом и лекарима. Рана је са десне стране грудног коша и пар милиметара га је делило од тога да изгуби живот", рекао је Петковић за ТВ Прва и осудио овај напад.

Он је навео је да је рањени Србин миран, породични човек, отац троје деце, таксиста по занимању.

image
VV inauguration
banner