Србија и Балкан

Брнабић и Дачић осудили претње са протеста дела опозиције: Злоупотреба трагедије

"Изгледа ће морати млади клинци пушкама да реше судбину Србије. Десиће се то што се десити мора. Каква протестна шетња", поручио уредник "Таблоида" Милован Бркић
Брнабић и Дачић осудили претње са протеста дела опозиције: Злоупотреба трагедије© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Премијерка Србије Ана Брнабић оценила је као "посебно страшне" претње, псовке и позиве на насиље главног и одговорног уредника "Таблоида" Милована Бркића, упућене током данашњег протестног скупа.

"Након две непојмљиве трагедије, злочина који су до сржи потресли наше друштво, на Протесту против насиља, порука да ће 'клинци пушкама морати да реше судбину Србије' и да председника Србије Александра Вучића треба 'ухватити и откинути му главу', уз псовке мајци. Није први пут, али је сада посебно страшно", написала је Брнабић на Твитеру.

Ана Брнабић је у згради Владе Србије, испред које је управо завршен протест. Улице око Народне скупштине су биле затворене током трајања скупа.

Главни и одговорни уредник "Таблоида" Милован Бркић, на скупу дела опозиције у центру Београда названим "Србија против насиља", како преносе медији, позвао је на насиље.

"Изгледа ће морати млади клинци пушкама да реше судбину Србије. Десиће се то што се десити мора. Каква протестна шетња", рекао је Бркић који је, како наводе медији, упутио претње и увреде на рачун председника Србије Александра Вучића.

Дачић: Срамотан покушај злоупотребе опозиције

Министар спољних послова Србије и лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је вечерас да је протест опозиције срамотан покушај злоупотребе монструозних убистава и свеопштег опредељења народа и државног руководства да се изборе против насиља.

"Нарочито је срамотно да се и са оваквог скупа чују претње и псовке председнику Александру Вучићу", рекао је Дачић за Тан‌југ.

Дачић је оценио да је то је показатељ да организаторе овог скупа покреће само мржња према Вучићу и његовој породици, као и да, како каже, нажалост, нема нимало обзира према жртвама трагедије.

image