Србија и Балкан

Бесник Тахири: Ни Српска листа, ни Александар Вучић, ни Србија не могу да угрозе "Косово"

Слобода и независност ове земље окончана је 1999. године, поручио је шеф посланичке групе "Алијансе за будућност Косова"
Бесник Тахири: Ни Српска листа, ни Александар Вучић, ни Србија не могу да угрозе "Косово"© https://aak-ks.com/

"Алијанса за будућност Косова" (АБК) саопштила је данас да Српска листа не може да прети тзв. Косову, реагујући на саопштење Српске листе поводом полагања заклетве Ердена Атића на место новог градоначелника Северне Митровице.

Шеф посланичке групе АБК Бесник Тахири изјавио је да "Косово" не би требало да се осећа угрожено таквим изјавама јер "ни Српска листа, ни Александар Вучић, ни Србија не могу да угрозе 'Косово'".

"Слобода и независност ове земље окончана је 1999. године", додао је Тахири, преноси РТВ21.

Тахири је критиковао премијера Аљбина Куртија због, како је рекао, експериментисања са деловањем на Северу и због одлука које често мења.

"Што се тиче заклетве председника општина, и у овој теми морамо бити опрезни, говорили смо да, када држава донесе одлуку, то остаје, држава не мења своје одлуке када се владе промене. Може доћи време да Аљбин Курти промени ову одлуку и тада ће 'Косово' бити ослабљено", навео је Тахири.

Он је додао да непромишљене и неозбиљне тактичке акције штете тзв. Косову у његовом стратешком циљу, а то је чланство у НАТО, у међународним организацијама и једном заувек кроз правно обавезујући споразум са Србијом.

"Затворимо ово поглавље које нам је остало као велики терет", рекао је Тахири.

image