Србија и Балкан

Вучић са Боцан-Харченком: Србија неће уводити санкције Русији

Председник Србије је обавестио најближи круг људи да не жели да уводи санкције Русији, без обзира на то што се од њега то тражи
Вучић са Боцан-Харченком: Србија неће уводити санкције Русији© FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Председник Србије Александар Вучић састао се у понедељак са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком. Током састанка су разговарали о билатералној сарадњи, геополитичкој ситуацији и регионалним питањима, саопштено је из Председништва Србије.

Након последњег сусрета првог човека државе и руског амбасадора, чини се да је Србија све даље од одлуке да усклади своју спољну политику са Европском унијом. Овај захтев у више наврата је представљен званичном Београду, али је Србијa  то константно избегавала да учини под образложењем да је Влада у техничком мандату и да није могуће донети такву одлуку, пише "Нова".

Како се тренутак формирања нове извршне власти ближи, тако се приближава и моменат кад ће власт морати да одговори на захтеве Запада. Ако је судити по порукама са последњег састанка Вучића и Боцан-Харченка, Србија ће одбити да уведе санкције Руској Федерацији.

Према речима извора "Нове" из врха власти, Вучић је на састанку са руским амбасадором рекао да Србија неће уводити санкције, да остају на снази закључци Савета за националну безбедност с почетка године, те да никоме није обећано да ће нова Влада Србије по формирању увести санкције Москви.

 "Нова" подсећа да је Вучић и на састанку са најближим сарадницима из СНС рекао да "од увођења санкција неће бити ништа".

Председник Србије је обавестио најближи круг људи да не жели да уводи санкције Русији, без обзира на то што се од њега то тражи.

"Он је рекао како слуша квази аналитичаре који говоре да ће да уведе санкције и да има рок до децембра, али да од тога нема ништа", навео је неименовани извор "Нове".

image
VV inauguration
banner