Србија и Балкан

Петковић прекида посету Косову и Метохији: Курти удара на славске свеће и колаче

Директору канцеларије за Косово и Метохију забрањен већи део посете
Петковић прекида посету Косову и Метохији: Курти удара на славске свеће и колаче© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Директор канцеларије за KиМ Петар Петковић изјавио је у Пасјану да прекида посету Kосову због забране Приштине за 80 одсто планираног програма.

Он је новинарима у Пасјану рекао да му је посета у потпуности одобрена у среду у 16 сати, док му је око поноћи стигао мејл са обавештењем да му се већи део посете забрањује, преноси портал "Косово онлајн".

"Видите докле иде Аљбин Kурти, он сада удара на славске свеће и славске колаче. Не само да ми забрањује одлазак у манастире на простору KиМ, него сада забрањује присуство сваком верском обреду. Нека се прво договоре у Приштини какав ми мејл шаљу. Да ли први шаље Kурти, а други Бисљими, јер су очито они увек нервозни када ја треба да дођем на простор KиМ и очигледно да не спавају јер ми увек око поноћи шаљу мејлове управо у глуво доба када сав поштен и нормалан свет одмара", рекао је Петковић.

Петковић је појаснио да је након обележавања славе у Пасјану требало да посети Србе у Горњем Kусцу и да присуствује резању славског колача, а у четвртак такође да присуствује резању славског колача и прослави Свете Петке у општини Лепосавић.

"Нажалост овде прекидам посету и враћам се за Београд, али драго ми је да сам ипак био са својим народом у Пасјану, да смо заједно прославили овај данашњи велики празник и пренео сам поруку и поздрав Александра Вучића да ће Србија још снажније и јаче наставити да помаже српски народ на KиМ, да улаже у наш останак и опстанак у јужној српској Покрајини", рекао је Петковић.

image