Србија и Балкан

Црна Гора: За СНП Косово је Србија, подржаће Декларацију о поништењу признања тзв. Косова у Зети

Већина грађана Зете, али и Црне Горе је против признања тзв. Косова, истакла је посланица СНП
Црна Гора: За СНП Косово је Србија, подржаће Декларацију о поништењу признања тзв. Косова у Зети© РТ Балкан

Социјалистичка народна партија (СНП) сматра да је Косово саставни део Србије и због тога тражи да се на дневни ред Скупштине општине Зета стави Декларација о поништењу признања тзв. Косова, а потом и да се она усвоји на скупштинској седници, изјавила је Кандидаткиња за посланицу коалиције "СНП - ДЕМОС - ЗА ТЕБЕ" и председница ОО СНП Зета Слађана Калуђеровић.

"Иако та декларација има симболички значај, за нас има суштински јер значи поштовање воље народа Зете. Подсећам да је глас већине грађана Зете, али и Црне Горе против признања тзв. Косова, а глас народа је увек био светиња за Социјалистичку народну партију", рекла је Калуђеровић.

Она је оценила да су пријатељски односи са Србијом од приоритетног значаја за Црну Гору.

"Пријатељски односи са Србијом су од приоритетног значаја за Црну Гору. Србија је најзначајнији економски партнер Црне Горе, а уз историјске, културне и родбинске везе то чини још већом потребу за развијањем блиских и најбољих међусобних односа ", истакла је је Калуђеровић.

Говорећи о примедбама ДПС-а, Калуђервић је подсетила да је политика те странке била "што гори односи са Србијом, то боље за ДПС".

"Међутим, та политика нигде није тако убедљиво поражена као у Зети, чиме су грађани јасно поручили да желе да се окрене нови лист у односима Црне Горе и Србије. Жао ми је што у клубу Демократа има неслагања и различитих ставова по овом питању, док, понављам, став СНП је јасан – Косово је саставни део Србије", закључила је Калуђеровић.

image