Србија и Балкан

Најстрашнији вид претње: УЧК натписи на дечјем игралишту у селу Угљаре код Косова Поља

Пре само неколико дана у близини школе у Угљару пуцано је на децу, што потврђује да је претња Србима у том селу свеприсутна и да захтева хитну реакцију како би људима тамо било омогућено да живе нормалним животом
Најстрашнији вид претње: УЧК натписи на дечјем игралишту у селу Угљаре код Косова Поља© Канцеларија за Косово и Метохију

У селу Угљаре код Косова Поља на дечјем игралишту, које је прошле године обновила Канцеларија за Косово и Метохију, осванули су натписи такозване Ослободилачке војске Косова (УЧК), што је најстрашнији и најбесрамнији вид претње, који се не сме толерисати ни у једном цивилизованом друштву, саопштила је Канцеларија за КиМ.

"Само кукавице и подлаци најгоре врсте урезују претеће политичке поруке на дечјем мобилијару, и овом приликом јасно и недвосмислено поручујемо да никоме неће бити дозвољено да угрожава безбедност деце на КиМ, било да су она српске или неке друге националности. Шовинистичка политика Аљбина Куртија почела је да одјекује и на дечјим игралиштима, и само онај ко се прави невешт може да негира директну везу између његове политике терора и претњи српској деци", наводе из Канцеларије.

Додају да Срби у Угљару годинама живе у негостољубивом окружењу, и управо је однос према њима најбољи показатељ "екстремне нетолерантности друштва које гради Аљбин Курти са својим идеолошким истомишљеницима".

"Ако неко мисли да су Срби у Угљару лака мета, нека размисли два пута, јер они нису сами ни беспомоћни и то би требало посебно да знају представници међународне заједнице, који сносе пуну одговорност за веома крхко стање на терену", додаје се у саопштењу.

Подсећају да је пре само неколико дана у близини школе у Угљару на децу пуцано, што потврђује да претња Србима у том селу није измишљена или преувеличана, већ да је и те како свеприсутна и да захтева хитну реакцију, како би људима тамо било омогућено да живе нормалним животом, а деци да расту без страха.

image