Србија и Балкан

Почела саслушања сведока злочина Уроша Блажића: Пред судом најмање пет психијатара

Блажић је након масакра покушао да оправда шта је учинио, тиме што су га наводно мештани исмевали
Почела саслушања сведока злочина Уроша Блажића: Пред судом најмање пет психијатара© © ATA Images, all rights reserved

Најмање 50 сведока биће саслушано у случају истраге масовног убице из Младеновца Уроша Блажића (21), који је, како се сумња, убио осам мештана села Дубона и Мало Орашје и ранио 15, сазнаје "Блиц".

Данас су почела саслушања у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву, а изјаве ће дати четири групе сведока: очевици незапамћене трагедије, повређени одмах након што буду здравствено способни, породице убијених али и сви они који имају било каква сазнања о злочину и понашању Уроша Блажића непосредно пре стравичног масакра, наводи тај лист.

Паралелно са тим, тужилаштво је дало рок вештацима, односно, психијатрима да у наредних 30 дана обаве вештачење убице и њихов налаз доставе тужилаштву.

Према сазнањима београдског листа, Урош Блажић тренутно се налази у Специјалној затворској болници у Београду, где ће га психијатријски вештачити комисија вештака од најмање три психијатра, а највише пет.

Како додаје тај лист, издато је више наредби за вештачење биолошких трагова пронађених на лицу места.

Такође, у току је и следи обављање значајног броја других вештачења - балистичких, трасеолошких, судско-медицинских.

Подсетимо, Урош Блажић је 4. маја у току вечери започео свој крвави поход. Он је у селу Мало Орашје убио петоро мештана, од којих најмлађа жртва има 15 година.

Затим је наставио ка селу Дубона, где је убио полицајца, његову сестру и њиховог другара.

Ухапшен је сутрадан у раним јутарњим сатима у близини Крагујевца, након што је отео таксисту и претио му да га вози.

Блажић је након масакра покушао да оправда шта је учинио, тиме што је тврдио да су га наводно мештани исмевали. Додао је и како су наводно мештани села причали лоше ствари о његовом оцу, између осталог и да је "криминалац".

Он се осврнуо и на своје одрастање и на период из основне школе. Како је испричао, деца су га исмевала јер је тамније пути и нису желели да се друже са њим.

image