Србија и Балкан

Албанци спремају "марш на север" КиМ: Позвани да понесу албанске заставе и сузавац

На Главном мосту на Ибру, који је отворен за пешаке, али не и за саобраћај, даноноћно дежурају италијански карабињери и припадници Косовске полиције
Албанци спремају "марш на север" КиМ: Позвани да понесу албанске заставе и сузавац© Antonio Ahel/ATAImages

Срби са севера Косова и Метохије окупљају се испред Општине Звечан где се у понедељак догодио сукоб са припадницима Кфора. У исто време, на друштвеним мрежама Албанци позивају на "марш на север".

Према тим наводима, они ће се данас с јужне стране Главног моста на Ибру окупити у 12 часова.

Позивали су присталице да понесу заставе тзв. Косова, Албаније и сузавац.

Међу позивима се чују и поруке "марширајмо на север", а подршку им пружају албански музичари.

"Првог јуна 2023. у 12 часова крећемо на север. Позивамо вас масовно да постанете господари наше земље", поручио је један од албанских репера с КиМ и додао: "Марширајмо на север".

Поводом објава на друштвеним мрежама да се на главном мосту на Ибру одржи скуп Албанаца, у знак подршке привременим приштинским институцијама, а под слоганом "Марш на север", огласила се тзв. косовска полиција.

Полиција је позвала грађане да се не окупљају због сложене безбедносне ситуације.

На Главном мосту на Ибру, који је отворен за пешаке, али не и за саобраћај, даноноћно дежурају италијански карабињери и припадници тзв. косовске полиције.

Најнапетије је јуче било у Звечану, где су се пре три дана сукобили припадници специјалних јединица Косовске полиције и Кфора с голоруким Србима.

image