Србија и Балкан

Вучић: Можда нам неће бити потребно ново поскупљење струје

Србија неће другима стварати прилику да привлаче улагаче, циљ је да држава буде у предности по броју инвестиција
Вучић: Можда нам неће бити потребно ново поскупљење струјеwww.globallookpress.com © Alf Ribeiro/Keystone Press Agency

Ако услови остану као што су сада, Србији неће бити потребно ново поскупљење струје договорено са ММФ-ом, поручио је председник Александар Вучић током боравка у Кишињеву.

"То вам сад кажем, пошто ми да будемо будале нећемо", рекао је Вучић одговарајући на питање новинара и истакао да не жели да другима стварамо прилику да привлаче више инвеститора.

Председник је нагласио и да ће Србија повести рачуна да буду задовољни и грађани и улагачи.

Истакао је и да је циљ државе да и даље имамо више од 60 одсто привучених страних директних инвестиција у региону, јер то ствара предност у односу на све на Балкану.

На питање новинара о чему су разговарали европски лидери на округлом столу посвећеном енергетици у Кишињеву, односно да ли се Европа већ припрема за наредну зиму, као и да ли је било речи о заједничким набавкама енергената по нижим ценама и да ли ће земље Западног Балкана моћи да рачунају на помоћ, Вучић је рекао да се причало и о томе.

"Причало се о томе, али нисам сигуран да ће до тога доћи, тражили смо већу помоћ и подршку, а хоће ли бити, верујем да хоће, Урсула (Фон дер Лајен) је била отворена по том питању", навео је Вучић.

image