Србија и Балкан

Додик: Мој циљ биће интерес Републике Српске

Стабилизација економије један је од првих задатака новог председника Републике Српске
Додик: Мој циљ биће интерес Републике Српске

Без обзира како је ко гласао, сад сви заједно морамо да се окупимо око Републике Српске и њених вредности, поручио је данас лидер СНСД-а и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик на конференцији за новинаре, након што је Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ потврдила да је победио на изборима за председника Републике Српске.

Додик је истакао да је народ изабрао и захвалио је свима који су учествовали у изборима.

"Показали смо да је Република Српска демократско друштво са високим стандардима и са свим вредностима које красе одговорну нацију као што је српски народ у Републици Српској. Време избора и саге која је очигледно некима била потребна је, надам се, бар сад прошла. Чекају нас тешка, изазовна времена, не овде, већ на глобалном нивоу, у региону, у ЕУ, што ће се одразити и на нас. Стабилизујемо наше животе, економију, Републику Српску”, рекао је Додик током кратког обраћања.

Додао је да ће бити председник свима и позвао све политичке партије на сарадњу.

"Мој примарни циљ биће интерес Републике Српске. Добио сам подршку народа и драго ми је што смо били одговорни у ноћи избора када смо саопштавали резултате", рекао је Додик.

"Требаће нам доста умећа да сви заједно разумемо о чему се ради у тешким временима и да време проведемо заједно у миру и стабилности. Треба да стабилизујемо наше животе, економију, нашу Републику Српску", рекао је Додик.

ЦИК БиХ данас је у Сарајеву донела допунску одлуку о утврђивању и објављивању резултата општих избора у БиХ, према којој је потврђено да је кандидат СНСД-а Милорад Додик освојио највише гласова на изборима за председника Републике Српске одржаним 2. октобра ове године.

image