Србија и Балкан

Изађи Љуљзиме, нећемо ти ништа: "Не дају ми моји"

Предлог мирољубивих српских демонстраната да слободно изађе из општинске зграде у коју се затворио, новоизабрани председник општине Лепосавић, није прихватио
Изађи Љуљзиме, нећемо ти ништа: "Не дају ми моји"© FOTO TANJUG/ STR/bs

Песма "Изађи мала" коју су Срби у понедељак запевали испред општина на северу Косова, најдуже одзвања у ушима новоизабраног албанског председника општине Лепосавић Љуљзима Хетемија, који већ више од 84 сата није промолио нос из зграде општине у коју се затворио чим се на Космету закувало.

Пољуљани Љуљзим који је на нови посао стигао још у понедељак у 5.30 часова, сада међутим, слободно може да изађе, јер Срби му неће ништа, поручује му, преко посредника из Кфора, бивши председник те општине Зоран Тодић.

Окупљени грађани који мирно протестују, неће Љуљзиму правити проблеме ако жели да протегне ноге, погледа у Сунце, надише се ваздуха, или да напусти општинску зграду.

Али, албанском председнику општине који се забарикадирао на новом радном месту, као да се осладило ово добровољно утамничење и прековремени рад. Синоћ је тако поручио да му није тешко да спава на послу, како не би стварао тензије и погоршавао ситуацију. 

А, с обзиром на то да Приштина све време ескалира проблеме, овај његов волонтерски остракизам могао би да потраје дуже него залихе хране, воде и тоалет папира у општинској згради у Лепосавићу.

"Моја порука му је да је најбоље што може учинити за овај народ је да изађе са ове функције и врати се да обавља своју дужност где је преузео мандат и положио заклетву, и да се сви вратимо нормалном животу", рекао је Тодић, а пренео портал "Косово онлајн".

Гласник из Кфора који је Тодићеве поруке пренео Хетемију, вратио се за мање од пола сата, са Љуљзимовим одговором.

Изаћи ће из зграде, али ће одлуку о томе донети неко из Приштине.

"Он би отишао кући, али у његово име одлучује неко други. Чека одлуку Приштине. Хоће да иде, али неко из Приштине му не дозвољава", открио је Тодић како је на његов предлог одговорио Хетеми.

image