Свет

Кенија поновила: Не признајемо "Косово"

Кенија поштује суверенитет и територијални интегритет Србије и остаје посвећена принципима међународног права
Кенија поновила: Не признајемо "Косово"www.globallookpress.com © Dimitrios Karvountzis/Keystone Press Agency

Кенија је још једном потврдила свој став да неће признати самопроглашену независност "Косова", речено је Танјугу у Министарству спољних послова.

У допису који је јуче стигао у министарство као одговор на честитику поводом Дана независности Кеније пише да та земља поштује суверенитет и територијални интегритет Србије и да остаје посвећена принципима међународног права.

Додаје се да Кенија остаје на истој позицији када је реч о "Косову".

"Кенија остаје посвећена принципима суверенитета и територијалног интегритета ваше земље и подржава мирно решење у складу са међународним правом и зато остајемо на истој позицији када је реч о 'Косову'", истиче се у допису који је упућен министру спољних послова Ивици Дачићу.

Раније ове недеље министар спољних послова Републике Того Робер Дисе изјавио је да је шефу српске дипломатије Ивици Дачићу рекао да га уверава у безрезервну подршку Републике Того када је у питању одбрана територијалног интегритета Србије.

"Ми у Тогу признајемо само једну, јединствену Србију. Драго ми је што сте поменули повлачење признања 'Косова', то повлачење је дефинитивно", рекао је Дисе том приликом.

image