Србија и Балкан

Брисел: Завршени одвојени разговори са Лајчаком, без трилатералног састанка

Београд је, као и увек до сада, био спреман за директне разговоре са представницима Приштине, кажу из српске делегације
Брисел: Завршени одвојени разговори са Лајчаком, без трилатералног састанка© TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr

У Бриселу су завршени одвојени разговори специјалног представника Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака са шефовима преговарачких тимова Србије и Косова Петром Петковићем и Бесником Бисљимијем, али трилатерални састанак није одржан.

Дописник "Косово онлајн" из Брисела јавља да је делегација Београда учествовала у разговорима са емисаром ЕУ и његовим тимом, а одржан је и тет-а-тет Петковића и Бисљимија.

Билатерални састанци трајали су више сати, а како је за "Косово онлајн" речено у српској делегацији, као и увек до сада, Београд је био спреман за директне разговоре са представницима Приштине.

Из ЕУ су раније саопштили да се надају да ће бити одржан и трилатерални састанак, али да то, рекли су, зависи од страна.

"Трилатерала је наш циљ, али од два госта зависи, као и увек, да ли ће бити спремни да седну заједно", речено је у уторак у ЕУ.

Лајчак је прошле седмице позвао главне преговараче Београда и Приштине да дођу у Брисел, како би разговарали о примени Споразума о путу нормализације односа тзв. Косова и Србије.

image