Србија и Балкан

Загреб: Објављени лични подаци грађана који су пријавили штету од невремена

Од личних података процурила су имена и презимена, мејлови, ОИБ-и, бројеви телефона, адресе те фотографије оштећене имовине.
Загреб: Објављени лични подаци грађана који су пријавили штету од невремена

Град Загреб потврдио да је на њиховој интернет страници за проверу статуса пријаве штета услед невремена пронађен пропуст због којег су јавности јуче били видљиви лични подаци грађана који су пријављивали штету због чега је тај модул привремено угашен.

"На једном од више модула система за пријаву штете настале услед невремена у јулу пронађен је пропуст, конкретно на веб страници за проверу статуса", стоји у одговору Града агенцији Хина.

Грађанима се, наиме, приликом прегледања својих пријава штете отварала цела база личних података оних који су штету пријавили, као и опис саме штете.

Од личних података процурила су имена и презимена, мејлови, лични идентификацијски број (ОИБ), бројеви телефона, адресе те фотографије оштећене имовине.

Из Града истичу да је, у складу са законом, у поступку пријава поверенику за заштиту личних података, а да статус своје пријаве грађани могу да провере телефонским позивом Градској управи.

image