Свет

Хути објавили снимак обарања америчког дрона (ВИДЕО)

Руководство САД није коментарисало објаве, али је за "Си-Би-Ес њуз" неименовани званичник потврдио да се дрон срушио у Јемену

Јеменски Хути саопштили су да су оборили амерички борбени дрон MQ-9 "рипер" и објавили видео-снимке на којима се виде делови беспилотне летелице.

Хути тврде да су дрон оборили ракетом земља-ваздух, што је део нове серије напада која је уследила након релативног затишја, а што је последица рата између Израела и Хамаса у Појасу Газе, наводи "Тајмс оф Израел".

Званичници Пентагона, Централне команде САД и Ратног ваздухопловства Сједињених Држава нису коментарисали објаве Хута, али је "Си-Би-Ес њуз" цитирао неименованог америчког званичника који је потврдио да се дрон срушио у Јемену.

Видео-снимак који су објавили Хути укључује лансирање пројектила који циља дрон, а у позадини се чује мушкарац који рецитује слоган ове групе након што је летелица погођена: "Бог је највећи, смрт Америци, смрт Израелу, проклињемо Јевреје, победа ислама."

На снимку се такође види неколико већих дела дрона, укључујући лого компаније Генерал Атомицс, која производи летелицу, као и серијски број.

image